reisemål i fremtiden

Etter at jeg kom hjem fra Flroda, har jeg konstant tenkt på andre steder jeg har lyst til å reise til. Verden er så stor, og det er så ufattelig mye å oppleve der ute. Hodet mitt er fyllt med gode ideer, og fantastiske steder jeg har lyst til å reise ut og oppleve. 

Først av alt, så vil jeg reise til Hawaii. Jeg skulle jo egentlig dit istedet for Florida, men slik ble det ikke da prom kom i veien. Uansett så er dette et av mine største ønsker nå om dagen - å få oppleve den fantatsiske øya.

Neste på lista mi er Brasil. Hvorfor? Godt spørsmål. Det har jeg slik at da jeg var omkring 10-år, husker jeg at jeg fikk en Brasil t-skjorte av mamma og pappa fra et sted i Tyrkia (tror jeg...). Tror også jeg fikk et par sko, om ikke jeg tar feil. Og dere aner ikke hvor glad jeg var i den t-skjorta - helt siden den gang, har jeg alltid hatt et lite ønske om å reise til Brasil. 

 

Også vil jeg til Kina for å lytte til språket og samtalene mellom menneskene, for å høre forskjellen på kinesisk, som jeg tror at om noen tiår vil bli dagens internasjonale språk, og engelsk, som idag er ansett som verdens kjent. For ikke å glemme at jeg vil se den kinesiske mur som jeg har hørt blitt nevnt så utallige mange ganger, men som jeg aldri har tenkt noe særlig over, fordi det rett og slett ikke faller seg i min natur. Og jeg vil dra inn til et sted hvor de stakkars damene arbeider seg i hjel for å få sendt alt rælet de lager over til Eurpoa, USA, og resten av verden, som vi alle ler så godt av hver gang vi leser "made in China". Jeg har så mange bilder i hodet mitt av hvordan verden ser ut, og jeg har så lyst til å sammenlikne fantasien med virkeligheten. 

Jeg vil til Japan for å oppleve buddhismen. Jeg vil lære og høre om andre mennesker tro og religion, da jeg selv ikke anser meg selv som spesielt troende. Mer vil jeg ikke utdype min mening om religion, i hvertfall ikke i dette innlegget. Men fordi verdensdelene er så forskjellige, og menneskene som lever i der har forskjellige synspunkter på alt, har jeg lært at det å ha et åpent sinn, hjelper deg å lære nye, interressante, kanskje også ikke fullt så kule ting, men som garantert vil komme deg godt i fremtiden.

Sør-Korea er et sted jeg finner interessant. - Antakelig fordi jeg ser for meg alle de søte asiatiske babyene. Jeg synes det er så rart at vi er skapt som vi er, at noen har små, smale øyne og såvidt ingen nese, gulaktig hud og er som regel korte i kroppen, mens andre har svart hud, gigantiske lepper og merkelig hår, i samme avdeling som sauepels den tredje rase er kritt hvite, som regel langbeinte og tynne (hvis de er skapt heldige da he heh he..). - En annen grunn til at jeg nevner Sør- og ikke Nord-Korea, er fordi jeg har lest at det er mer fattigdom i Sør-Korea, og jeg kunne tenkte meg å reise dit for å oppleve hvor forferdlige noen mennesker har det, og kanskje også gjøre en forskjell i livene deres.Russland er et sted jeg vil dra til, mest fordi jeg har hørt hvor arrogante og ekle folkene der kan være - og jeg vil se det med egne øyne. Spesielt etter at jeg pratet med to russere som var med til Florida, de beskrev og forklarte oss hvordan hele folkeslaget var. En annen grunn til at jeg vil opp dit, er fordi landet tar så innmari stor plass på kartet, og det har jeg liksom alltid tenkt over hver gang jeg har fått i oppgave å fylle inn navnene på alle landene på kartet over Europa...

Også vil jeg færra til Mexico! Etter å ha truffet Erik Antonio, meksikansk, hæ?;) i Florida, ble jeg helt besatt av språket, noe jeg for så vidt alltid har vært - og generelt landet slik han fortalte om det. Jeg har alltid sett for meg Mexico som det landet der du er litt "ute på landet" rett og slett, rir på eseler og har meksikanske sombreros på hodet mens svetten renner nedover den solbrune hude. For ikke å snakke om den så absolutt spicy maten da, som jeg er blitt veldig vant til de siste åtte månedene jeg har vært hjemmefra - for det er normalt i sør, nemlig!Spania er det siste jeg har på listen, foreløpig, vel og merke! Jeg har aldri vært i Madrid, som jeg anser som en fantastisk by ut ifra bilder jeg har sett, og faktisk opplevd "spanjolenes normale liv". Jeg kunne så gjerne tenke meg å ta et år, jobbe mesteparten av tiden på en koselig café, i en liten by, i nærheten av hovedstaden - men også ta noen klasser innimellom, - og ikke minst å lære språket flytende. Men mest av alt jobbe, lære å kjenne nye, vennlige mennesker, et herlig språk og en fantastisk kultur. Dette er noe jeg har tenkt på en stund, og som jeg har så inderlig lyst til å gjøre. 

Photos of Cafe 5, Los Cristianos

Jeg leste en gang et intervju om en eller annen kjendis, om ikke jeg tar feil, så var det Jo Nesbø, faktisk. Og der sa han at han var konstant blakk frem til han var 25 år, nettopp fordi han alltid brukte de pengene han tjente opp, til å reise og oppleve nye ting. Og det har jeg sittet festet til hodet mitt siden. Jeg mener, vi lever bare en gang, og jeg har store ambisjoner om fremtiden, og forhåpentligvis så klarer jeg også å nå dem - derfor tenker jeg at det er da ikke så viktig å spare opp pengene til all evighet, men faktisk ta fatt på dagene, livet og stedene som finnes der ute i den store verden. Jeg er ikke redd for noen ting lenger. Et år i Amerika har gjort meg til et sterkere, mer selvstending og ikke minst voksent, ungt menneske. - Du kan si det var en del selvskryt i den siste setningen der, men dette er faktisk sannheten, og jeg er så utrolig stolt over at jeg har greid meg her ute i hele åtte måneder, helt alene. 

4 kommentarer

Kesia Emilie @ Florida

21.mar.2012 kl.03:10

Jeg har også kjempelyst til å reise til de fleste av disse landene, spesielt Russland, Brasil og Kina, som er de raskeste voksende økonomiene i verden. Og jeg hadde vel trodd det hadde vært mer interessant å dra til Nord-Korea, som er en kommuniststat, istedet for Sør-Korea? hihi

Emilie Mikalsen

21.mar.2012 kl.07:06

Du har så rett!! Jeg har også veldig lyst til å bruke alle pengene mine på å reise til steder, for i de aller fleste land er det ganske billig å leve i, selvom om selve reisen med fly osv er svindyrt. Men jeg har også sett for meg land og steder jeg gjerne vil reise til. Jeg vil gjerne reise til Afrika i Rwanda, fordi jeg vet at det er så mye fattigdom der, og jeg tror det vil gjøre alle godt å reise ned dit og virkelig se hvor utrolig bortskjemte vi nordmenn er. Jeg vil gjerne bli fadder for små barn, eller ungdommer som har mistet foreldrene sine og som må selv ta vare på småsøsken og fungere som en slags forelder. Det er så store forskjeller her i verden, det er helt utrolig, at en del av verden kan ha så mye penger og bruke så mye av de på ræl, mens den andre delen av verden lever under 5 kroner i dagen. Jeg vil også gjerne reise til Dubai, bare fordi jeg har hørt at det er så utrolig fint der, også er det jo verdens største bygning der, det hadde vært kult å se. Jeg vil også gjerne reise til Hawaii, Mexico, Spania og Frankrike. Jeg vil også gjerne ta et år i Tyskland, for å virkelig lære meg tysk flytende, og etter å ha vært i Berlin og Düsseldorf har jeg blitt helt forelsket i Tyskland. Jeg vil også gjerne enda flere ganger til England, til forksjellige steder. Jeg vil også gjerne studere og ta min utdannelse i England, for jeg synes engelsk er et helt fantastisk språk og det er jo et språk jeg kan og alle de der nede kan, slik at det ikke blir misforståelser osv. Også vil jeg selvsagt til USA, bare for å oppleve all fast food'en, dra på skikkelig amerikansk fotball kamp og kjøpe meg en skumfinger og shoppe fordi det er så billig, spesielt vil jeg jo gjerne dra på walmart og forever21, hehe. Eller til New York City for å oppleve litt sånn "sex and the city" følelse. Det er så ufattelig mye steder jeg vil reise til, jeg vil gjøre en forskjell i verden, jeg vil redde barn fra fattigdom og sult, og jeg vil oppleve alt jeg kan oppleve. Som min "stemormor", hørtes en smule rart ut, men moren til Nina. Hun hadde som mål å reise til 50-60 land og steder før hun fylte 60 år. Drit kult!! Jeg er så stolt av deg Andrea, hver eneste dag som går. Nå er det ikke lenge til jeg ser deg igjen, til da må du kose deg og oppleve siste rest av Louisiana. I love you!

Kaja Marie

21.mar.2012 kl.08:46

jorda rundt-tur med meg?? <33

andrea

21.mar.2012 kl.22:34

Kesia Emilie @ Florida: Du har et innmarri godt poeng der, Kesia! Men likevel står jeg for sør, er liksom noe som trekker meg mer dit, av en eller annen grunn :) Men absolutt, hadde sikkert vært gøy å oppleve kommunismen også!!

Skriv en ny kommentar

andrea

andrea

17, Moss

Hei, jeg reiser som utvekslingsstuden året 11/12 og vil derfor befinne meg i Louisiana. Her kan du lese om min nye hverdag. Hvis du skulle ha noen spørsmål kan du sende en mail til andped8@ostfoldfk.no

Kategorier

Arkiv

hits